Poštovani, dok traje vanredno stanje u zemlji radno vreme je od 9-15h.
Subotom i Nedeljom necemo raditi.
Digitalni fotoaparati, foto oprema, cene, prodaja, akcija, Fotodiskont Beograd, Srbija

info icon Za informacije pozovite fotodiskont call centar

call centar telefon: 011/3571-102
telefon2: 011/2542-024
skype chatmobilni: 063/225-112
skype chat: fotodiskont1
Foto Diskont - Prodavnica 1
Rajka od Rasine 15, Banovo Brdo
11030 Beograd, Srbija

telefon: 011/3571-102
mobilni: 063/225-112
- pogledajte mapu -
Digitalni fotoaparati i foto oprema, digitalne kamere.. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic.. Cene, akcije, testovi, poredjenja i prodaja u fotodiskont prodavnici, Beograd Srbija. Radno vreme: 9-19h
subotom: 9-14h
Matični Broj: 21145882
PIB: 109229854
Račun A Banka: 265-1680310000996-78
Digitalni fotoaparati i foto oprema, digitalne kamere.. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic.. Cene, akcije, testovi, poredjenja i prodaja u fotodiskont prodavnici, Beograd Srbija.
Digitalni fotoaparati i foto oprema, digitalne kamere.. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic.. Cene, akcije, testovi, poredjenja i prodaja u Fotocentar prodavnici, Banja Luka Bosna BiH.
Digitalni fotoaparati i foto oprema, digitalne kamere.. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic.. Cijene, akcije, testovi, poredjenja i prodaja u Fotoizbor prodavnici, Podgorica Crna Gora.
професионална видео и фото опрема во Македонија
Valuta:

Fotodiskont test:    Phottix Mitros TTL za Canon #80340


Phottix Mitros TTL

0011.jpg

 

Phottix Mitros TTL je eksterni blic namenjen profesionalcima. Predstavlja alternativu blicevima kao što su Canon 580 EX2 ili Nikon SB900/910. U sledećem testu ćemo prikazati njegove mogućnosti i ponašanje u praksi.

 

Za početak ćemo se osvrnuti na njegove mogućnosti i izradu. U kompletu dobijamo:

 

0003.jpg

 

- blic Phottix Mitros TTL
- difuzer
- 3.5mm konektor kabl
- USB kabl
- adapter za battery port
- postolje za blic
- USB drive

 

Takođe dobijamo u praktičnu futrolu za blic:

0002.jpg

 

Izrada blica je veoma kvalitetna na nivou Canona 580 EXII i Nikona SB910. Materijal je plastika koja je čvrsta i odaje utisak kvaliteta, dok su spojevi veoma precizni. Stopica blica je metalna sa gumenom zaštitom protiv vode ili znoja što je za svaku pohvalu:

0004.jpg

 

Za napajanje koristimo 4AA baterije:

0005.jpg

 

Blic namontiran u šinu na fotoaparatu stoji veoma čvrsto, lock-mehanizam je siguran i u potpunosti osigurava to da se blic ne klima i da ne dolazi do gubitka kontakta sa šinom na fotoaparatu:

 

0006.jpg

 

Sa prednje strane blica imamo AF-assist lampu:

 

0007.jpg

 

Sa bočne strane blica nalazi se priljučak za battery port kao i priključak za usb kabl kojim možemo izvršiti updejt firmware-a:

 

0012.jpg

 

Glavu blica je moguće rotirati za 360 stepeni a takođe i pomerati po vertikali u rasponu od -7 do 90 stepeni:

 

0017.jpg

 

 

Što se tiče mogućnosti blica u praktičnom radu one obuhvataju praktično sve što je profesionalnim fotografima potrebno. Posebno ističe integrisani radio primjenik koji je kompatibilan sa radio okidačima Phottix Odin i Phottix Strato II.
Ostale mogućnosti su sledeće:

 

- E-TTL / E-TTL II merenje ekspozicije
- Wireless mode 4 kanala & 3 grupe
- Pokriva vidni ugao koji odgovara rasponu objektiva od 24-105mm (35mm ekv.)
- Sa difuzerom za širokougaone objektive pokriva vidni ugao jednak vidnom uglu objektiva od 14mm (35mm ekv.)
- Sinhronizacija na prvoj i drugoj zavesici kao i high-speed sinhronizacija
- Modeling blic
- Stroboskop
- Zaštita od pregrevanja
- Memorijski sistem koji pamti poslednja podešavanja

 

Što se tiče vodećeg broja blica kojim karakterišemo njegovu snagu on iznosi 58Gn (iso 100, 105mm).

 

Sada ćemo prikazati proveru kako se ponaša TTL sistem merenja na ovom blicu. To je najčešći mod u kojem fotografi koriste blic u situacijama kada ga koriste na fotoaparatu (recimo pri fotografisanju svadbi kao i različitih drugih događaja). Ono što je bitno je da ekspozicija koju blic određuje bude što preciznija moguća u različitim situacijama po pitanju ambijentalnog svetla. Za početak ćemo proveriti kako se blic ponaša u situaciji na otvorenom pri dnevnom svetlu kada ga koristimo za tzv. razbijanje senki.

 

Prva fotografija je napravljena bez blica a druga sa blicem u E-TTL modu, pri čemo je na obe slike ambijentalna ekspozicija bila jednaka. Vidimo da je TTL sistem merenja pravilno odredio potrebnu snagu bljeska:

 

primer1.jpg

 

Zatim ćemo provariti kako TTL sistem merenja blic ekspozicije funkcioniše u situaciji kada se blic nalazi udaljen od aparata. 

 

Setup:

 

primer2_setup.jpg

 

I u ovom slučaju vidimo da je kombinacija Canon 5d mk2 fotoaparata sa blicem Phottix Mitros pravilno odredila potrebnu snagu blica:

 

primer2.jpg

 

Prelazimo sada na proveru ponašanja blica u uslovima zatvorenog prostora. Test vršimo tako što proveramo kako TTL sistem merenje određuje snagu blica u situaciji kada je ambijentalnu ekspoziciju variramo od 0EV do -3EV, pri čemu imamo tri različite situacija po pitanju odeće modela (crna,bela i majica u boji) koje simuliraju tamnijeg,svetlijeg i srednje svetlog modela što utiče na ponašanja TTL sistema merenja. U svim situacijama kompenzacija blic ekspozicije je bila na 0EV.

 

Prvo imamo situaciju u kojoj model nosi zelenu majicu što možemo smatrati za situaciju sa srednje svetlim modelom. Kao što vidimo TTL sistem je prilično precizno odredio ekspoziciju u svim slučajevima osim u najređem slučaju kada je ambijentalna ekspozicija iznosi -3EV kada je potrebno koristiti kompenzaciju blic ekspozicije da bismo pravilno osvetlili modela.

 

primer3.jpg

 

U situaciji kada simuliramo tamnog modela (crna majica) vidimo sličan rezultat sa malo izraženijim preeksponiranjem modela pri ambijentalnim ekspozicijama od -2EV i -3EV. Ovakvo ponašanje blica u ovim situacija odgovara ponašanju Canon bliceva pri radu u E-TTL režimu što možemo pripisati samo algoritmu određivanja ekspozicije u Canon sistemu. Snagu blica lako korigujemo podešavanje kompenzacije blic ekspozicije.

 

primer4.jpg

 

U situaciji kada simuliramo svetlog modela (bela majica) Canonov E-TTL sistem se trudi da spreči da svetle partije na modelu pregore pa je to slučak i pri radu sa Phottix Mitros TTL blicem. U ovom slučaju je potrebnu da kompenzaciju blic ekspozocije pomerimo u plus.

 

primer5.jpg

 

 

Phottix Mitros TTL je opremljen beli reflektujućim panelom koji se izvlači sa glave blica.

0015.jpg

 

 

Njegova uloga je da kada pri koristimo za odbijanje svetla od plafon deo svetla usmeri direktno prema modelu. To ćemo ilustrovati na sledećem primeru:

 

Svetlo blica odbijeno od plafon bez reflektora:

 

primer_od_plafon.jpg

 

Svetlo blica odbijeno od plafon + beli reflektor:

 

primer_od_plafon_reflektor.jpg

 

 

Uz blic dobijamo i beli difuzer koji montiramo na glavu blica.

0008.jpg

0016.jpg

 

Njegova uloga u praktičnom radu je da delimično omekša svetlo blica i da pri odbijanju svetla blica od plafon usmeri deo svetla i prema napred slično kao beli reflektor:

 

Primer fotografisanja sa direktno usmernim blicem prema modelu. Prva fotografija je bez difuzera druga je sa difuzerom:

 

primer_direkt_difuzer.jpg

 

Fotografija sa svetlom blica odbijenim od plafon bez difuzera:

 

primer_od_plafon.jpg

 

Svetlo blica odbijeno od plafon + difuzer:

 

primer_od_plafon_difuzer.jpg

 

 

Vidni ugao koji pokriva blica je jednak rasponu objektiva od 24-105mm (kod fotoaparata sa full-frame senzorom). Blic je opremljen difuzionim panelom koji ravnomernije raspoređuje svetlo po kadru i omogućava fotografisanje sa objektivima žižne dalje od čak 14mm.

 

Na sledećim primerima ćemo prikazati efekat difuzionog panela u praksi. Primeri su urađeni na udaljenosti od 1.5m od belog zida.

 

Fotografija na 16mm bez difuzionog panela na kojoj uočavamo pad osvetljenja u uglovima kadara.

 

16mm_bez_difuzera.jpg

 

Fotografija na 16mm sa difuzionim panelom na kojom uočavamo ravnomernije osvetljenje po kadru:

 

16mm_difuzer.jpg

 

Fotografija na 28mm bez difuzionog panela:

 

28mm_bez_difuzera.jpg

 

Fotografija na 28mm sa difuzionim panelom:

 

28mm_difuzer.jpg

 

 

Phottix Mitros TTL blic ima trajanje bljeska od 1/8000s što mu omogućava da poseduje opciju high-speed sinhronizacije koja je veoma korisna pri fotografisanju na otvorenom terenu u situacijama kada ima dosta ambijentalnog svetla ili kada se model brzo kreće pa nam je potrebna veća brzina zatvarača. Pri korišćenju brzina zatvarača većih od 1/200s dolazi do pada snage blica što je neizbežno. Pad snage pri bežičnom korišćenju blica u kombinaciji sa high-speed radio okidačem ćemo ilustrovati sledećim primerima:

 

sync_test_mitros.jpg

 

Osim u TTL režimu rada Phottix Mitros možemo koristiti i u manelnom režimu podešavanja snage blica gde snagu podešavamo u rasponu od 1/1 do 1/128. Vreme punjenja blica iznosi od 0.1 do 5 sekundi zavisno od snage blica a takođe poseduje i quick-flash režim rada u kojem je ovo vreme moguće skratiti na 2.5sec.

 

Zaključak koji možemo izneti je da se radi o veoma kvalitetnom blicu kako u smislu izrade i kvaliteta materijala tako i u smislu mogućnosti u praktičnom radu. Mitros TTL poseduje praktično sve što je potrebno za profesionalan rad. Integrisani radio prijemnik za Phottix Odin i Strato II radio okidače dodatni plus koji ga izdvaja od konkurencije. E-TTL sistem merenja radi jednako dobro kao i sa originalnim Canon blicevima. Tu je i optički wireless sistem sa 4 kanala i 3 grupe u kojima može da radi i kao Master i kao Slave blic. S obzirom na cenu u odnosu na direktnog konkurenta Canon 580 EX II možemo reći da Phottix Mitros TTL zaslužuje da se nađe u ozbiljnom razmatranju pri kupovini.

 

 

Tekst i primeri: Mladen Mitrinović

 

 
Test uredjaja je u vlasništvu www.fotodiskont.rs


   

Phottix Mitros TTL za Canon #80340

   

- vodeći broj: 58Gn (na ISO 100, 105mm)
- E-TTL, E-TTL II, Manual, Multi mode
- 24-105mm (14mm sa difuzerom)
- pomeranje glave po vertikali: -7 do 90 stepeni
- pomeranje glave po horizontali: 0 do 360 stepeni
- temperatura svetla: 5600K
- sinhronizacija: na prvoj zavesici, na drugoj zavesici i high-speed sinhronizacija
- wireless opcije: Off, Master, Slave i optički slave
- broja kanala u wireless modu: 4
- broj grupa u wireless modu: 3 (A, B i C)
- napajanje: 4 AA baterije
- dimenzije: 202.8 x 77.5 x 58.3 mm
- težina: 427g (bez baterija)

web stranica proizvođača

 

Phottix, United Kingdom
Garancija 24 meseca

 

Regularna cena: 36396 DIN
Fotodiskont cena: 34663 DIN
Vaša ušteda: 1733 DIN
Izaberite neki od kompleta i ostvarite dodatni popust!


2 godine garancije!
kurs evra: 1€=117.5 dinara
2 godine garancije!

            
dostava foto opreme za srbiju


fotodiskont panda

Informacije:
 • Šta je fotodiskont komplet?

  Šta je fotodiskont komplet?

  Kupite uređaje u kompletu sa dodatnom opremom, i ostvarite dodatni popust. Većinu uređaja možete kupiti u kompletu sa dodatnom opremom,  po cenama nižim od regularnih prodajnih cena. Kupovinom uređaja ostvarujete dodatni popust za sledeću opremu :
   

  - Memorijska kartica
  - Punjač
  - Punjive baterije
  - Torba, torbica ili futrola
  - Rezervna baterija
  - Stativ

  - Ostalo


  Izaberete željeni proizvod, pa kliknete na sekciju KOMPLETI , koja se nalazi ispod slike proizvoda. 

  Naravno, ukoliko vas zanima nešto što nema u kompletima, onda možemo da napravimo specijalni komplet, prema vašim potrebama !

  Proverite !

   

 • Kako kupovati kod nas ?

  Kako kupovati kod nas ?

   

   

   

  1. Možete doći lično u jednu od naših maloprodaja. Uvek ćete naići na ljubaznu dobrodošlicu i posvetićemo vam svo vreme koje vam je potrebno, bez obzira da li ste došli u kupovinu ili da se raspitate ili pogledate nešto od našeg asortimana. Dobrodošli ste !

       

  2. Poručivanjem direktno telefonom. Uvek dajemo sve od sebe da ljubazno i kvalitetno odgovorimo na sva vaša pitanja. Isporuku vršimo u roku od 24h u vreme koje vama odgovara. Račun i garanciju dobijate uz robu. Plaćate na licu mesta našem kolegi koji vam bude isporučio robu.

       

  3. Poručivanjem preko sajta. Ubacivanjem artikala u korpu i ostavljanjem kontakt podataka. Izaberete proizvod koji želite da naručite i kliknite na dugme NARUČI. Kada izaberete artikle koje želite da naručite preostaje vam da kliknete na Vašu potrošačku korpu sa gornje desne strane , popunite obrazac i sačekate da Vas neko iz  "Fotodiskont"  tima kontaktira. Isporuku vršimo u roku od 24h u vreme koje vama odgovara. Isporuka je besplatna za porudžbine preko 5000 dinara. Račun i garanciju dobijate uz robu. Plaćate na licu mesta našem kolegi koji vam bude isporučio robu. 

   

  4. Poručivanjem e-mailom na info@fotodiskont.rs. Uslovi isporuke su isti kao za poručivanje telefonom ili preko sajta.

   


   

   

   

   

   

 • Prodaja čekovima - 12 rata

  Prodaja čekovima - 12 rata

  Posebna pogodnost u Fotodiskontu!
  Foto opremu možete kupiti čekovima na


  4 do 12 RATA 0 % kamata!

   

  Čak i ako niste iz Beograda, plaćate čekovima

  kada vam isporučimo robu !

   


 • Testovi opreme

  Testovi opreme

  SAMO  U FOTODISKONTU!

  RECENZIJE FOTO OPREME KOJE ZA VAS RADE NAJBOLJI FOTOGRAFI U SRBIJI!

  UPOZNAJTE SE SA MNOGIM PROIZVODIMA!

  NA STRANICI PROIZVODA KLIKNITE NA DUGME TEST ILI POGLEDAJTE SVE NA STRANI:

   

  TESTOVI FOTO OPREME (kliknite ovde)

 • Garancija 2 godine

  Garancija 2 godine

  Garantni rok za sve artikle važi 2 godine ( 24 meseca ) , osim ako je drugačije naznačeno ( za pojedine artikle garancija važi 3 godine ). Ako istekne 45-ti dan od prijema artikla na servis, garancija se realizuje zamenom za novi uređaj. Garantni rok se produžava za period koliko je vaš uređaj bio na servisu. Ukoliko kupljeni uređaj ne radi ispravno u roku od 7 dana od dana kupovine, tada se garancija realizuje zamenom za novi uređaj. U Fotodiskontu, čak i kada garancija istekne, imate mogućnost da vam pomognemo da što lakše, brže i jeftinije popravite vaš uređaj ! Uvek smo tu za vas !
   

 • Tehnička podrška

  Tehnička podrška

  Poštovani kupci,

   

  Za sve proizvode koje ste kupili kod nas, obezbeđena vam je tehnička podrška. To znači da ako imate bilo kakvo pitanje oko korišćenja uređaja ili ako vam treba savet oko fotografisanja ili snimanja, možete dobiti pomoć. Ukoliko još niste kupili uređaj možete dobiti sve potrebne informacije kao i savet.  

   

  Kontakt osoba za tehničku podršku:  Mladen

  Kontakt telefon tehničke podrške:  011 / 2542 - 024

  Radno vreme tehničke podrške:  15-19h

   

 • Specijalne porudžbine

  Specijalne porudžbine

  Preko nas možete izvršiti porudžbinu i kupovinu artikala koje nemamo na sajtu. Nemoguće je imati baš sve u ponudi tako da artikle i koje ne nađete na sajtu, možete poručiti preko nas.


Login

Foto oprema i digitalni fotoaparati akcija! 4-6 rata bez kamate!.

Get Adobe Flash player


digitalni fotoaparati, Svi proizvodi © 2015 www.fotodiskont.rs prodaja foto opreme. Sva prava zadržana. Legal.
Digitalni fotoaparati i foto oprema Bosna i Hercegovina www.fotocentar.com, Crna Gora www.fotoizbor.net. Izrada sajta www.kuzmanovic.rs.

Load time: 0.03 sec.