Poređenje proizvoda ( od 3 )

Sony VCT-SP1BP - prezentacija stabilizatora za kamere

Sony VCT-SP1BP Camcorder Support je sistem za stabilizaciju pri snimanju kamerom koji se sastoji od teleskopskog monopoda sa 5 segmenata, prsluka sa kojim se monopod oslanja na telo snimatelja i daljinskog kontrolera koji se može fiksirati na monopod i koristiti za kontrolu kamere pri snimanju "iz ptičje perspektive". U kompletu dobijamo i dve futrole za nošenje opreme. Kvalitet izrade je na vrhunskom nivou. Glava monopoda koja je izrađena od metala je fluidna sa podešavanjem balansa i pločicom za brzo montiranje kamere. Maksimalna visina monopoda je 1670mm a minimalna 522mm. Težina monopoda iznosi 1.3kg.

Prekidač za podešavanje balansa:



Glava monopoda je veoma čvrsta i odaje utisak vrhunskog kvaliteta izrade:



Pločica sa osiguračem za brzo montiranje kamere:









Preklopnici nogara su izuzetno čvrsti i imaju mogućnost dotezanja:





Nogare su izrađene od kabron fiber materijala koji uz izuzetnu čvrstinu omogućava i manju težinu samog monopoda nego što bi ona bila da su nogara metalne:



Rukohvat od spužve je veoma koristan pogotovo pri korišćenju monopoda u zimskim uslovima




RM-1BP daljinski kontoler nije kompatibilan sa PMW-EX1 sa PMW-EX3 kamerama. Kompatibilne kamere je moguće pronaći na sledećem linku proizvođača









Prsluk uz pomoć kojeg monopod oslanjamo na telo je kvalitetno izrađen i udoban sa mekanim vazdušnim jatučičima na svim delovima koji se naslanjaju na telo i koji smanjuju znojenje pri korišćenju opreme:







Ovaj izuzetni sistem oslanjanja kamere snimateljima omogućava kako mirne snimke tako i snimanje duže vremena bez zamaranja ruku. Takođe moguće je brzo osloboditi monopod i kameru od prsluka što povećava mobilnost snimatelja. Kvalitet izrade garantuje dug vek eksploatacije.

Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović