Poštovani, dok traje vanredno stanje u zemlji radno vreme je od 9-15h.
Subotom i Nedeljom necemo raditi.
Digitalni fotoaparati, foto oprema, cene, prodaja, akcija, Fotodiskont Beograd, Srbija

info icon Za informacije pozovite fotodiskont call centar

call centar telefon: 011/3571-102
telefon2: 011/2542-024
skype chatmobilni: 063/225-112
skype chat: fotodiskont1
Foto Diskont - Prodavnica 1
Rajka od Rasine 15, Banovo Brdo
11030 Beograd, Srbija

telefon: 011/3571-102
mobilni: 063/225-112
- pogledajte mapu -
Digitalni fotoaparati i foto oprema, digitalne kamere.. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic.. Cene, akcije, testovi, poredjenja i prodaja u fotodiskont prodavnici, Beograd Srbija. Radno vreme: 9-19h
subotom: 9-14h
Matični Broj: 21145882
PIB: 109229854
Račun A Banka: 265-1680310000996-78
Digitalni fotoaparati i foto oprema, digitalne kamere.. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic.. Cene, akcije, testovi, poredjenja i prodaja u fotodiskont prodavnici, Beograd Srbija.
Digitalni fotoaparati i foto oprema, digitalne kamere.. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic.. Cene, akcije, testovi, poredjenja i prodaja u Fotocentar prodavnici, Banja Luka Bosna BiH.
Digitalni fotoaparati i foto oprema, digitalne kamere.. Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic.. Cijene, akcije, testovi, poredjenja i prodaja u Fotoizbor prodavnici, Podgorica Crna Gora.
професионална видео и фото опрема во Македонија
Valuta:

Fotodiskont test:    Visico 5 TTL Wireless


Visico 5 TTL Wireless

 

visico5_007.jpg

 

Pred nama na testu je najnoviji model blic glave poznatog kineskog prizvođača Visico. U pitanju je blic glava namenjena kako za studijsko tako i za fotografisanje na lokacijama i njena osnovna specifičnost je pre svega to što poseduje sopstvenu Li-ion bateriju kapaciteta 6000mAh koja joj omogućava korišćenje bilo gde nezavisno od strujnog napajanja. U odnosu na standardne studijske blic glave ima nekih 30% manje dimenzije što svakako olakšava njeno nošenje.

 

Uz samu blic glavu u kompletu dobijamo vec spomenutu bateriju kao i punjač, zatim šolju reflektor, beli difuzer za šolju, sync kabl i uputstvo za upotrebu.

 

visico5_001.jpg

 

Baterija sa konektorima i priključkom za punjač. Punjenje se obavlja tako što bateriju odvojimo od blic glave i onda priključimo punjač:

visico5_002.jpg

 

Ležište za bateriju:

visico5_003.jpg

 

Osigurač položaja baterije:

 

visico5_009.jpg

 

Dizajn blic glave je prepoznatljivi Visico dizajn, materijali i matirani finiš su takođe karakteristični za Visico u aktuelnim serijama. Drška glave sa donje strane ima špigot sa navojem sa montiranje na stativ ali ipak češće blic glavu montiramo tako što je postavimo direktno na špigot stativa za rasvetu:

 

visico5_004.jpg

 

visico5_006.jpg

 

visico5_008.jpg

Osigurač bajoneta:

visico5_010.jpg

 

Ispod zaštitnog poklopca nalaze se glavna lampa i LED modeling lampa snage 13W:

visico5_011.jpg

 

Oko glavne lampe imamo reflektujuću površina koja skuplja svetlo i smanjuje njegova rasipanje:

visico5_012.jpg

 

Sama lampa je isturena ispred reflektora da bi iskorišćenje svetla unutar modifikatora svetla (softboks, kišobran i sl.) bilo što veće:

visico5_013.jpg

 

Na dršci glave imamo zglob za podešavanje nagiba:

 

visico5_014.jpg

 

Reflektor koji dobijamo u kompletu, popularna šolja je vrlo koristan pri korišćenju kišobrana kao modifikatora svetla jer sprečava nepotrebno rasipanje svetla pre nego što prođe kroz kišobran:

visico5_015.jpg

visico5_016.jpg

 

Sa donje strane je prekidač za uključivanje blic glave, kao i sync i usb priključci:

visico5_005.jpg

 

Sa zadnje strane glave nalazi se kontrolni displej i nekoliko dugmića za podešavanje parametara:

visico5_017.jpg

 

Uz Visico 5 glavu opciono je moguće kupiti vrlo kvalitetnu torbu za nošenje, napravljenu od poliestera otpornog na lakšu kišu:

visico5torba_004.jpg

Mekani oslonac za rame na tregeru torbe:

visico5torba_005.jpg

 

Ručka za nošenje torbe u ruci je takože sa mekanim zadebljanjem:

 

visico5torba_006.jpg

 

Sa donje strane torbe se nalaze gumene stope:

visico5torba_008.jpg

 

U glavnu pregradu može stati jedna Visico 4 blic glava, reflektor šolja i sitnice kao što je npr. radio okidač:

 

visico5torba_002.jpg

 

visico5torba_003.jpg

Sa prednje strane se nalazi pregrada za punjač:

 

visico5torba_009.jpg

Sa bočnih strana imamo po jedan mrežasti džep sa sitnice:

 

visico5torba_007.jpg

 

 

Tehničke karakteristike blic glave:

 


- Izlazna snaga: 400Ws
- Vodeći broj: Gn70
- Raspon snage: 1/128 - 1/1
- Temperatura svetla: 5600 +/- 200K
- Vreme trajanja bljeska: 1/650s - 1/10000s
- Vreme punjenja 0.01s - 2.8s
- Stroboskop: max 20 okidanja, frekvencija 30Hz
- LED modeling lampa 13W
- TTL / Manual / Multi
- Kompenzacija ekspozicije u TTL modu: ±5 blendi u 1/3 koracima
- HSS do 1/8000s
- Sinhronizacija na prvoj i drugoj zavesici
- Wireless radio sistem 2.4gHz
- Integrisani radio risiver
- Broj kanala: 8
- Broj grupa: 3
- Maksimalan broj okidanja pri punoj snazi sa punom baterijom: 500
- Li-ion baterija 11.1V 6000mAh
- Dimenzije: 20x12x12cm
- Težina (sa baterijom): 1.85kg

 

Visico je firma koja je već godinama na tržištu poznata kao proizvođač koji pre svega pravi kvalitetne blic glave kako po pitanju kvalteta izrade i pouzdanosti tako i po pitanju ponašanja u praksi, tj kvaliteta svetla. Visico 5 je drugi model ovog proizvođača (nakon modela Visico 4) koji poseduje bateriju za napajanje čime možemo reći da već polako ove blic glave postaju sve popularnije i prisutnije na tržištu. Postoji nekoliko bitnih prednosti koje ih odvajaju od blic glava sa napajanjem na struju. Pre svega u pitanju je mogućnost da ih koristimo bilo gde (kao i speedlight bliceve) a ne samo tamo gde imamo strujno ili akumulatorsko napajanje koji nije jeftino. Zatim manjih su dimenzija i lakše za nošenje od recimo VC, VCLR ili VCHH serija.

 

Iz generacije u generaciju Visico dodaje neke nove mogućnosti. Za Visico 5 blic glavu je karakterističan način kontrole parametara. Pored standardnih dugmića na samoj glavi, Visico je na tržište izbacio i Visico VC-818TX radio transmiter sa displejom sa kojim direktno sa fotoaparata možemo kottrolisati sve parametre blic glave. Visico 5 poseduje integrisan radio risiver, tako da je dovoljno nabaviti samo transmiter. Za ostale serije blic glava koje ne poseduju integrisani risiver Visico je izbacio VC-818RX koji se takođe može dodatno kupiti da bi se mogao koristiti VC-818TX transmiter. Mogućnost brze i lake promene parametara blic glave direktno sa fotoaparata bez šetanja do blic glave je veoma korisna stvar pri fotografisanju.

 

Visico 5 poseduje ventilator za hlađenje koji se sam gasi kada blic glava na okida čime se smanjuje potrošnja baterije, pri prvom sledećem okidanju ventilator se ponovo pali.

 

Na žalost Visico 5 ne poseduje optičku ćeliju, tako da je okidanje moguće preko radio okidača ili preko sync kabla.

 

Dispej poseduje pozadinsko osvetljenje i pruža sve potrebne informacije. Korišćenje je veoma jednostavno, nakon što upalimo blic glavu potrebno je postaviti način rada pritiskom na dugme MODE, najčešće je to Manual i zatim postaviti odgovarajuću snagu bilo direktno na blic glavi (ako ne koristimo Visico okidač) ili preko Visico VC-818TX radio okidača koji se nalazi na fotoaparatu. U slučaju da koristimo TTL način rada potrebno je uz pomoć kompenzacije ekspozicije doći do odgovarajućeg bljeska.

 

visico5_018.jpg

 

Visico VC-818TX (kupuje se posebno):

 

visicoVC_818TX.jpg

 

Kanal i grupu u kojoj će blic glava raditi podešavamo na sledeći način:

 

- pritisnuti MODE dugme dok na displeju ne bočne da blinka Ch parametar
- uz pomoć + i - dugmića postavimo željeni kanal

- pritisnuti MODE dugme dok na displeju ne bočne da blinka Ch parametar, zatim pritisnuti brzo još jednom dok Gr parametar ne počne da blinka na displeju
- uz pomoć + i - dugmića postavimo željenu grupu
 

Što se tiče karakteristika svetla, standardno smo proverili sledeće: snagu blic glave tj vodeći broj, temperaturu svetla, sinhronizaciju i vreme punjenja.

 

Snaga blic glave:

 

Za proveru snage koristimo svetlomer Seconic L-358. Kao i uvek na našim testovima merenje vršimo na udaljenosti 1m, iso 100 i pri ekspoziciji 1/100s. Na blic glavi se nalazi šolja kao reflektor da bi se svetlo usmerilo prema svetlomeru.

 

visico5_019.jpg

 

Pri okidanju na maksimlanoj snazi vodeći broj blic glave uz prethodno navedene parametre je Gn57. To je potpuno identično kao kod Visico blic glava jednake snage 400Ws ali na strujno napajanje.

 

visico5_020.jpg

 

Temperatura svetla:

 

Temperaturu svetla merimo tako što uz pomoć 18% sive karte proveravamo temperaturu pri različitim snagama kao i konzistetnost svetla pri 10 uzastopnih okidanja pri istoj snazi (1/4).

 

visico5_snaga_glave.jpg

 

visico5_konzistentnost_svetla.jpg

 

 

Kao što vidimo temperatura svetla varira pri različitim snagama ali to je potpuno normalno, varijacije nisu velike i praktično ne postoje blic glave kod kojih se to ne dešava. Pri 10 uzastopnih okidanja na istoj snazi (1/4) samo u dva slučaja dolati do male varijacije temperature svetla što je odličan rezultat.

 

Sinhronizacija:

 

Visico 5 poseduje High-speed sinhhronizaciju što znači da mogu da okidaju i eksponiraju sliku čak i pri brzini okidanja od 1/8000s. Međutim kod svih bliceva i blic glava koje poseduju HSS pri povećanju brzine okidanja dolazi do gubitka snage blica pa je potrebno isti kompenzovati ili povećanjem snage, otvaranjem blende ili podizanjem ISO vrednosti na fotoaparatu. Visico 5 blic glave HSS ostvaruju pri korišćenju sa Visico VC-818TX radio okidačem. Na testu smo probali i Yongnuo YN622 okidače ali sa njima HSS ne radi. Na sledećim primerima možemo videti šta se dešava sa ekspozicijom pri povećanju brzine okidanje, dok su snaga blica, otvor blende i ISO konstantni. Uočavamo pad osvetljenosti. Izabrali smo brzinu okidanja od 1/320s da bismo proverili koliko je pad snage blic glave. Da bismo pri brzini okidanja od 1/320s dobili ekspoziciju jednaku onoj pri 1/125s potrebno je za dve blende otvoriti objektiv, što znači da je pad snage pri 1/320s praktično jednak 2 blende.

 

snaga blic glave 1/2, iso 100, F/16 (kliknuti na sliku za uvećanje)

 

sync

 

 

Prednosti High-speed sinhronizacije u praksi su višestruke. Fotografi koji koriste bliceve ili blic glave bez HSS-a često imaju problem pri fotografisanju na suncu jer da bi koristili velike otvore blende moraju da povećaju brzinu okidanja a onda ne mogu da okidaju bliceve. Takođe ako je model u pokretu a potrebno nam je svetlo blica, zbog nemogućnosti korišćenja shutter speed-a bržeg od obično 1/200s, ne možemo da dobijemo oštrinu na modelu. Evo nekoliko primera iz prakse:

 

iso 100, 1/200s, F/8

 

visico5_021.jpg

 

setup:

 

visico5_022.jpg

 

Ako želimo da se u kadru nađe sunce, ekspoziciju moramo smanjiti na 1/640s. Tu do izlaza dolazi High-speed sinhronizacija kao i snaga blic glave.

iso 100, 1/640s, F/8
 

visico5_023.jpg

 

Ako je subjekat fotografisanja u pokretnu potrebna nam je veća brzina okidanja da bi isti bio oštar:

 

iso 100, 1/1600s, F/4

 

visico5_024.jpg

 

Ako na sunčanom danu želimo da koristimo velike otvore blende, ambijentalno svetlo kontrolišemo dužinom ekspozicije. Snaga blic glave i HSS ponovo dolaze do izražaja:

 

iso 100, 1/640s, F/2.8

 

visico5_025.jpg

 

Vreme punjenja koje proizvođač iznosi u specifikacijama je 0.01s do 2.8s. Na sledećem video snimku ćemo to prikazati:

 

 

Kao što vidimo vreme punjenja je izuzetno kratko što je svakako odlična stvar.

 

Za kraj testa možemo reći da je Visico 5 veoma kvalitetna blic glava, sa dosta naprednih mogućnosti, kvalitetnim svetlom i izradom koja odaje utisak kvaliteta. Uz 3 godine garancije i nešto nižu cenu od konkurentnog modela Godox AD600B predstavlja najbolji izbor za sve fotografe kojima je potrebna blica sa baterijskim napajanjem.


prednosti:

 

- kvalitet izrade na visokom nivou
- brzina punjenja
- high-speed sinhtonizacija
- male varijacije temperature svetla
- mogućnost rada u TTL režimu
- snaga dovoljna za "nadjačavanje" sunca


mane:

 

- HSS radi samo sa Visico VC-818TX okidačem
- odsustvo foto ćelije

 

Tekst, fotografije i video primer: Mladen Mitrinović

 Uporedni test blic glava

 

Uporedili smo četiri blic glave sa sopstvenom baterijom koje postaju sve popularnije među fotografima i postepeno uzimaju sve veći deo tržišta od standardnih blic glava sa strujnim napajanjem. Test je usmeren ka poređenju karakteristika svetla. Što se tiče dizajna i kvaliteta izrade tu ćemo da je kvalitet izrade je na visokom nivou kod sva četiri blica, dok je dizajn moderan i odgovarajući obliku i dimenzijama samih bliceva.

 

Na testu se nalaze:


Visico 5 TTL
Godox AD600BTTL
Godox AD360II-C
Godox AD200

 

grupna_fotka.jpg

 

Za sve četiri blic glave zajedničko je dakle da imaju sopstveno napajanje, pri čemu Godox AD360II-C ima bateriju koja je eksterna i povezana je kablom sa samim blicem. Po dimenzijama i obliku gledano Godox AD360II i AD200 pre spadaju u klasične bliceve nego blic glave ali ipak su namenjeni za korišćenje u bežičnom sistemu rada pa ih shodno tome poredimo sa pravim blic glavama.

 

Pri upotrebi na terenu dimenzije i težina su bitna stavka, jer blic glave nisu male i kompaktnost je veoma poželjna, pogotovo ako na teren nosimo više od jedne.

 

Po tom pitanju situacija je sledeća:

 

Visico 5 - 20 x 12 x 12cm, težina 1.85kg (sa baterijom)
Godox AD600B TTL - 22 x 24.5 x 12.5cm, težina 2.66kg (sa baterijom)
Godox AD360II-C - 22 x 9.5 x 7.5cm, težina 0.8kg (sa baterijom)
Godox AD200 - 16.8. x 7.5 x 5cm, težina: 0.56kg (bez baterije) 

 

Dakle Godox AD600B TTL je najveći i najteži dok je Godox AD200 najmanji.

 

Što se tiče kapaciteta baterija i autonomije rada pune baterije stvari stoje ovako:

 

Visico 5 - 11.1V, 6000mAh, 500 okidanja pri punoj snazi
Godox AD600B TTL - 11.1V, 8700mAh, 500 okidanja pri punoj snazi
Godox AD360II-C - 11.1V, 4500mAh, 450 okidanja pri punoj snazi
Godox AD200 - 14.4V, 2900mAh, 500 okidanja pri punoj snazi

 

Na našem testu sve četiri baterije su se ponašale u skladu sa specifikacijama proizvođača.

 

Po pitanju karakteristika svetla, poredili smo sledeće: snagu blica, temperaturu i konzistentnost svetla, brzinu sinhronizacije i vreme punjenja. Pa idemo redom.

 

1. Snaga

 

Različiti proizvođači imaju različite načine merenja snage bliceva. Snaga zavisi od distance svetlomera od lampe, zatim vrednosti ISO i ekspozicije postavljenih na svetlomeru kao i od difuzera koji se koristi na samom blicu. Mi se nismo bavili proveravanjem fabričkih specifikacija, već smo snagu bliceva merili na uniforman način kod sva 4, koristeći svetlomer Seconic L-358 na udaljenosti 1m, standardnu Visico šolju kao reflektor, parametre ISO 100 i 1/100s na svetlomeru.Izlazne snage koje porizvođači specifikuju su sledeće:

 

Visico 5 - 400Ws
Godox AD600B TTL - 600Ws
Godox AD360II - 360Ws
Godox AD200 - 200Ws

 

Visico 5 našim testiranjem daje vodeći broj Gn57 što je ekvivalentno Visico blic glavama snage 400Ws sa strujnim napajanjem.

visico5_019.jpg

 

visico5_020.jpg

 

Godox AD600B TTL daje identičan vodeći broj Gn57 kao Visico 5 što pokazuje da fabrički podatak Godoxa o snazi od 600Ws nije tačan, snaga glave je tačno 400Ws.

 

godoxAD600BTTL_snaga.jpg

 

godoxAD600BTTL_snaga1.jpg

 

Godox AD360II možemo koristiti sa Godox reflektorom koji dobijamo u kompletu. Snagu smo izmerili i sa njime i sa Visico šoljom (montiranom uz pomoć Godox S-type bracketa koji se može posebno kupiti).
 

godox360_snaga_001.jpg

 

Vodeći broj je Gn45:

 

godox360_snaga_002.jpg

 

Sa Visico šoljom kao reflektorom koja je većeg prečnika, vodeći broj iznosi Gn40:

 

godox360_snaga_003.jpg

 

Godox AD200 je specifičan po tome što ima mogućnost izmene glave blica. Moguće je koristiti speedlight glavu kao i klasičnu lampu koja je karakteristična za blic glave. Vodeći broj smo izmerili u tri varijante:

 

Lampa + Visico reflektor - vodeći broj iznosi Gn36:

godoxAD200_snaga_bulb_001.jpg

 

godoxAD200_snaga_bulb_002.jpg

 

Speedlight glava bez reflektora - vodeći broj iznosi Gn51:

 

godoxAD200_snaga_spd_001.jpg

 

godoxAD200_snaga_spd_002.jpg

 

Speedlight glava + Visico reflektor - vodeći broj iznosi Gn57:

 

godoxAD200_snaga_spd_solja_001.jpg

 

godoxAD200_snaga_spd_solja_002.jpg

 

 

2. Temperatura svetla

 

Ovaj parametar smo merili uz pomoć 18% sive karte. Merili smo temperaturu svetla pri različitim snagama bliceva kao i konzistentnost temperature na 10 uzastopnih ekspoziciji pri istoj snazi 1/4. Rezultati su u sledećim tabelama (kliknuti za 100% uvećanje):


temperatura svetla u odnosu na snagu:

 

temp-svetla

 

 konzistentnost svetla:

 

konzistentnost-svetla

 

Rezultati su veoma dobri za sva četiri blica, varijacije temperature svetla u odnosu na snagu su normalno i dokle god su u granicama 5600 +/- 400K smatramo da je temperatura svetla prihvatljiva. Poznato je da speedlight blicevi daju nešto veću temperaturu svetla u odnosu na blic glave pa je takav slučaj i sa Godox-om AD200 u varijanti sa speedlight glavom.

 

3. Sinhronizacija

 

Sva četiri blica imaju mogućnost High-speed sinhronizacije što znači da mogu da okidaju i eksponiraju sliku čak i pri brzini okidanja od 1/8000s. Međutim kod svih bliceva i blic glava koje poseduju HSS pri povećanju brzine okidanja dolazi do gubitka snage blica pa je potrebno isti kompenzovati ili povećanjem snage, otvaranjem blende ili podizanjem ISO vrednosti na fotoaparatu.U sledećim primerima ćemo ilustrovati ovaj gubitak snage i proverićemo koliko taj gubitak iznosi pri ekspoziciji od 1/320s. Snaga blica, otvor blende i ISO su konstantni.

 

(kliknuti na slike za 100% uvećanje)

 

Visico 5

Da bismo pri brzini okidanja od 1/320s dobili ekspoziciju jednaku onoj pri 1/125s potrebno je za dve blende otvoriti objektiv, što znači da je pad snage pri 1/320s praktično jednak 2 blende.

 

visico5-sync

 

Godox AD600B TTL

 

Kao i kod Visico 5, pad snage pri 1/320s praktično je jednak 2 blende

 

godoxad600bttl-sync

 

Godox AD360II

 

Pad snage pri brzini okidanja od 1/320s je takođe 2 blende.

 

godoxAD360II-sync

 

Godox AD200

 

Pad snage pri brzini okidanja od 1/320s je takođe 2 blende.

 

godoxAD200-sync

 

4. Vreme punjenja

 

Vreme punjenja na različitim snagama ćemo prikazati na video snimcima. Vremena koja proizvođači specifikuju su sledeća:

 

Visico 5  0.01 - 2.8s
Godox AD600B TTL 0.01 - 2.5s
Godox AD360II-C 0.05 - 4.5s
Godox AD200 0.01 - 2.1s

 

Visico 5

 

 

Godox AD600B TTL

 

 

Godox AD360II

 

 

Godox AD200

 

 

Kao što vidimo sva četiri blica brzo pune i vremena odgovaraju fabričkim specifikacijama. Jedini blic koji zaostaje u odnosu na ostale po ovom pitanju je AD360II pri punoj snazi.

 

Za kraj testa ćemo sa nekoliko primera ilustrovati da je snaga ovih bliceva dovoljna za da tako kažemo najveći problem pri fotografisanju po sunčanom danu a to je nadjačavanje sunca. Tu veliku ulogu i High-speed sinhronizacija. PNjne prednosti u praksi su višestruke.

 

Fotografi koji koriste bliceve ili blic glave bez HSS-a često imaju problem pri fotografisanju na suncu jer da bi koristili velike otvore blende moraju da povećaju brzinu okidanja a onda ne mogu da okidaju bliceve. Takođe ako je model u pokretu a potrebno nam je svetlo blica, zbog nemogućnosti korišćenja shutter speed-a bržeg od obično 1/200s, ne možemo da dobijemo oštrinu na modelu.

 

Zahvaljujući HSS-u i snazi blica moguće je fotografisati kako sa suncem u kadru, tako i sa velikim otvorom blende a takođe i koristiti dovoljno veliku brzinu okidanja da se "zamrzne" model u pokretu.

 

Visico 5

 

iso 100, 1/640s, F/8

 

visico5_023.jpg

 

iso 100, 1/1600s, F/4

 

visico5_024.jpg

 

iso 100, 1/640s, F/2.8

 

visico5_025.jpg

 

setup:

 

visico5_022.jpg

 

Godox AD600B TTL

 

iso 100, 1/4000s, F/2.8

 

godoxAD600BTTL_primer_002.jpg

 

iso 100, 1/640s, F/2.8

 

godoxAD600BTTL_primer_003.jpg

 

setup:

 

godoxAD600BTTL_primer_001.jpg

 

Godox AD360II-C

 

iso 100, 1/125s, F/13

 

godoxAD360II_primer_003.jpg

 

iso 100, 1/500s, F/2.8

 

godoxAD360II_primer_001.jpg

 

setup:

 

godoxAD360II_primer_002.jpg

 

Godox AD200

 

iso 100, 1/500s, F/2.8

 

godoxAD200_primer_001.jpg

 

iso 100, 1/160s, F/11

 

godoxAD200_primer_003.jpg

 

setup:

 

godoxAD200_primer_002.jpg

 

 

Što se tiče generalnog zaključka za kraj testa možemo reći da su sva 4 blica kvalitetna i da zaslužuju preporuke. Osim razlika u dimenzijama među njima postoje i razlike u karakteristikama ali ono što je zajedničko za sva četiri je da poseduju sopstvene baterije i high-speed sinhronizaciju. To ih izdvaja od blic glava na strujno napajanje bez HSS-a a veći kapacitet baterija i veća snaga ih odvaja od veći klasičnih speedight bliceva. Ustanovili da je snaga blic glave Godox AD600B TTL jednaka snazi modela Visico 5 a to je 400Ws i vodeći broj im isti - Gn57. To svakako ne diskvalifikuje Godox blic glavu koja je veoma kvalitetna u svakom pogledu. U odnosu na nju prednost blic glave Visico 5 je u tome što je manja i lakša. Karakteristike svetla su im prilično slične kao što možemo videti na testu.

Godox blicevi AD360II i AD200 su dimenzijama prilično manji i lakši u odnosu na dve blic glave sa testa. Takođe su i slabiji ali ipak dovoljno jaki za većinu fotografskih izazova. AD200 je veoma specifičan model na tržištu jer se uz njega dobijaju dve lampe - speedlight lampa sa kojom ima jače svetlo i klasična lampa kao kod blic glava sa kojom je nešto slabiji ali je difuzija svetla bolja čime je olakšana upotreba uz veće modifikatore svetla (veći softboksevi i kišobrani).

 

Tekst, fotografije i video primeri: Mladen Mitrinović

 
Test uredjaja je u vlasništvu www.fotodiskont.rs


   

Visico 5 TTL Wireless

   

- Blic glava sa baterijom
- Izlazna snaga: 400Ws
- Vodeći broj: Gn70
- Raspon snage: 1/128 - 1/1
- Temperatura svetla: 5600 +/- 200K
- LED modeling lampa 13W
- TTL / Manual / Multi
- HSS do 1/8000s
- Wireless radio sistem 2.4gHz
- Li-ion baterija 11.1V 6000mAh
- Dimenzije: 20x12x12cm
- Težina (sa baterijom): 1.85kg

Preporučujemo!
POKLON RADIO OKIDAČ VISICO VC-818TX TTL (Canon, Nikon, Sony)

Visico, Made in China
Garancija 36 meseci

 

Regularna cena: 56753 DIN
Fotodiskont cena: 54050 DIN
Vaša ušteda: 2703 DIN
Izaberite neki od kompleta i ostvarite dodatni popust!


2 godine garancije!
kurs evra: 1€=117.5 dinara
2 godine garancije!

            
dostava foto opreme za srbiju


fotodiskont panda

Informacije:
 • Šta je fotodiskont komplet?

  Šta je fotodiskont komplet?

  Kupite uređaje u kompletu sa dodatnom opremom, i ostvarite dodatni popust. Većinu uređaja možete kupiti u kompletu sa dodatnom opremom,  po cenama nižim od regularnih prodajnih cena. Kupovinom uređaja ostvarujete dodatni popust za sledeću opremu :
   

  - Memorijska kartica
  - Punjač
  - Punjive baterije
  - Torba, torbica ili futrola
  - Rezervna baterija
  - Stativ

  - Ostalo


  Izaberete željeni proizvod, pa kliknete na sekciju KOMPLETI , koja se nalazi ispod slike proizvoda. 

  Naravno, ukoliko vas zanima nešto što nema u kompletima, onda možemo da napravimo specijalni komplet, prema vašim potrebama !

  Proverite !

   

 • Kako kupovati kod nas ?

  Kako kupovati kod nas ?

   

   

   

  1. Možete doći lično u jednu od naših maloprodaja. Uvek ćete naići na ljubaznu dobrodošlicu i posvetićemo vam svo vreme koje vam je potrebno, bez obzira da li ste došli u kupovinu ili da se raspitate ili pogledate nešto od našeg asortimana. Dobrodošli ste !

       

  2. Poručivanjem direktno telefonom. Uvek dajemo sve od sebe da ljubazno i kvalitetno odgovorimo na sva vaša pitanja. Isporuku vršimo u roku od 24h u vreme koje vama odgovara. Račun i garanciju dobijate uz robu. Plaćate na licu mesta našem kolegi koji vam bude isporučio robu.

       

  3. Poručivanjem preko sajta. Ubacivanjem artikala u korpu i ostavljanjem kontakt podataka. Izaberete proizvod koji želite da naručite i kliknite na dugme NARUČI. Kada izaberete artikle koje želite da naručite preostaje vam da kliknete na Vašu potrošačku korpu sa gornje desne strane , popunite obrazac i sačekate da Vas neko iz  "Fotodiskont"  tima kontaktira. Isporuku vršimo u roku od 24h u vreme koje vama odgovara. Isporuka je besplatna za porudžbine preko 5000 dinara. Račun i garanciju dobijate uz robu. Plaćate na licu mesta našem kolegi koji vam bude isporučio robu. 

   

  4. Poručivanjem e-mailom na info@fotodiskont.rs. Uslovi isporuke su isti kao za poručivanje telefonom ili preko sajta.

   


   

   

   

   

   

 • Prodaja čekovima - 12 rata

  Prodaja čekovima - 12 rata

  Posebna pogodnost u Fotodiskontu!
  Foto opremu možete kupiti čekovima na


  4 do 12 RATA 0 % kamata!

   

  Čak i ako niste iz Beograda, plaćate čekovima

  kada vam isporučimo robu !

   


 • Testovi opreme

  Testovi opreme

  SAMO  U FOTODISKONTU!

  RECENZIJE FOTO OPREME KOJE ZA VAS RADE NAJBOLJI FOTOGRAFI U SRBIJI!

  UPOZNAJTE SE SA MNOGIM PROIZVODIMA!

  NA STRANICI PROIZVODA KLIKNITE NA DUGME TEST ILI POGLEDAJTE SVE NA STRANI:

   

  TESTOVI FOTO OPREME (kliknite ovde)

 • Garancija 2 godine

  Garancija 2 godine

  Garantni rok za sve artikle važi 2 godine ( 24 meseca ) , osim ako je drugačije naznačeno ( za pojedine artikle garancija važi 3 godine ). Ako istekne 45-ti dan od prijema artikla na servis, garancija se realizuje zamenom za novi uređaj. Garantni rok se produžava za period koliko je vaš uređaj bio na servisu. Ukoliko kupljeni uređaj ne radi ispravno u roku od 7 dana od dana kupovine, tada se garancija realizuje zamenom za novi uređaj. U Fotodiskontu, čak i kada garancija istekne, imate mogućnost da vam pomognemo da što lakše, brže i jeftinije popravite vaš uređaj ! Uvek smo tu za vas !
   

 • Tehnička podrška

  Tehnička podrška

  Poštovani kupci,

   

  Za sve proizvode koje ste kupili kod nas, obezbeđena vam je tehnička podrška. To znači da ako imate bilo kakvo pitanje oko korišćenja uređaja ili ako vam treba savet oko fotografisanja ili snimanja, možete dobiti pomoć. Ukoliko još niste kupili uređaj možete dobiti sve potrebne informacije kao i savet.  

   

  Kontakt osoba za tehničku podršku:  Mladen

  Kontakt telefon tehničke podrške:  011 / 2542 - 024

  Radno vreme tehničke podrške:  15-19h

   

 • Specijalne porudžbine

  Specijalne porudžbine

  Preko nas možete izvršiti porudžbinu i kupovinu artikala koje nemamo na sajtu. Nemoguće je imati baš sve u ponudi tako da artikle i koje ne nađete na sajtu, možete poručiti preko nas.


Login

Foto oprema i digitalni fotoaparati akcija! 4-6 rata bez kamate!.

Get Adobe Flash player


digitalni fotoaparati, Svi proizvodi © 2015 www.fotodiskont.rs prodaja foto opreme. Sva prava zadržana. Legal.
Digitalni fotoaparati i foto oprema Bosna i Hercegovina www.fotocentar.com, Crna Gora www.fotoizbor.net. Izrada sajta www.kuzmanovic.rs.

Load time: 0.06 sec.