Poređenje proizvoda ( od 3 )

Yongnuo YN-300 II LED

Predstavljamo LED reflektor sa 300 LED sijalica, maksimalne snage 18W, namenjen za kamere i DSLR fotoaparate. U kompletu se pored samog reflektora dobijaju i četiri difuzera - beli za mekano prirodno svetlo temperature 5500K, zatim narandžasti, plavi i roze za veštačko svetlo. Tu su zatim daljinski kontroler, stopa za montiranje reflektora na stativ ili ravnu površinu, ručka za nošenje reflektora u ruci, zglobni nosač za montiranje na fotoaparat ili kameru, uputstvo za upotrebu i praktična torbica za reflektor.

  • 300 LED lampi
  • 50 lampi temeprature 5500K + 150 lampi temperature 3200K
  • Odvojeno podešavanje svetline oba tipa lampi da bi se dobila željena temperatura svetla
  • Lumen 2280 LM
  • Ugao osvetljenja 55 stepeni
  • Temperatura svetla 3200 - 5500 K
  • Koristi baterije Sony NP-F serije
  • Radna distanca daljinskog kontrolera do 8m
  • Dimenzije 173x153x43mm
  • Težina 725g


Sa zadnje strane reflektora nalazi se ležište za bateriju sa osiguračem, tako da baterija ne može ispasti iz ležišta. Tu je i indikator napunjenosti baterije, potenciometar i nekoliko dugmića za kontrolu rada LED lampi. Potenciometar služi za uključivanje reflektora i kontinualno podešavanje snage nezavisno za 5500K LED lampe i za 3200K LED lampe:



Reflektor možemo koristiti montiran na šinu kamere/DSLR aparata uz pomoć zglobnog nosača koji omogućava podešavnaje položaja reflektora:





Sa donje strane nosača nalazi se navoj za zavrtanje ručke koju koristimo ako reflektor želimo da nosimo u ruci tokom snimanja:









Reflektor možemo montirati i u stopu da bismo ga postavili na neku ravnu površinu ili stativ:









Daljinski kontroler je specifičnost ovog modela reflektora i retkost na tržištu mođu sličnim modelima:



Reflektor montiran na DSLR fotoaparat:



Reflektor možemo koristiti bez difuzera, kao i sa difuzerima koje dobijamo u kompletu. Njih montiramo kroz prorez sa bočne strane reflektora:













U pitanju je LED reflektor koji će dobro doći snimateljima svadbi, rođendana i sličnih događaja gde često imamo situacije sa slabim svetlosnim uslovima. Posebno ističemo daljinski kontroler i mogućnost podešavanja temperature svetla zahvaljujući LED lampama različite temperature i difuzerima koje dobijamo uz reflektor. Usmerivači svetla (barn-door) su takođe koristan dodatak koji ovaj reflektor izdvajaju od sličnih modela na tržištu. Dimenzije su prilično kompaktne 173x153x43mm i uz težinu od 725g lako je prenosiv i ne zauzima puno mesta u torbi ili rancu.

Tekst i fotografije: Mladen Mitrinović